Wheatear


Nappasin Paratiisimökki -blogista Poniharrastajan ystävänpäiväkirjan ja samalla kopioin Avenirin idean esitellä itseni kyseisen postauksen avulla. Poniharrastajan ystävänpäiväkirja on siis joskus pyörinyt poniblogeissa. Täten esittely painottuu ponikeräilyyn nukkeharrastusta enemmän.Kuka olet? 
Blogimaailmassa Wheatear ja Paratiisikartano -foorumilla Isilra. Olen syntynyt vuonna 1987 ja asun tällä hetkellä pohjoisessa.

Nimimerkkini wheatear tarkoittaa suomeksi kivitaskua. Se on hassu pikkulintu, johon ihastuin tutkaillessani erilaisa lintulajeja.

Keräiletkö, kunnostatko vai kustomoitko?
Poneja keräilen ja kunnostelen jonkin verran. Silloin tällöin innostun myös kustomoimaan. Nukkepuolella keräilen nukkeja ja ompelen niille vaatteita. Lisäksi stailaan ja kuvaan nukkeja sekä teen niille faceuppeja (meikkejä).

Kuinka kauan olet harrastanut My Little Ponyja? 
Hmm... nyt pitää ihan miettiä! Aloin jo lapsena ostaa vanhoja poneja niiltä kavereilta, jotka eivät niillä enää leikkineet. Tällöin G1 poneja ei enää myyty kaupoissa. 2010 löysin ponit uudelleen, kunnostin vanhat ja aloin pikku hiljaa keräillä niitä. Blogia aloin pitää keväällä 2011. Ensimmäinen bjd -nukke minulle kotiutui vuonna 2014.

Leikitkö lapsena My Little Ponyilla ja mitä poneja sinulla oli? 
Tottakai! Ponit olivat lempi lelujani. Minulla oli alunperin Lemon Drop ja Show Stable. Lisäksi minulla oli Pony Pride, Baby Sweeteps, Baby Tippy Toes, Little Honeypie, Baby Mischief ja Baby Rainfeather. Myöhemmin sain isosiskojeni ponit ja laumaan tulivat Baby Shaggy, Baby Cuddles, Newborn kaksoset Sniffles ja Snookums sekä Flutterbye, Parasol ja Fifi. Lisäksi rakennukset Perm Shoppe ja Ponisalkku. Myöhemmin (alakoulussa) ostin vielä kavareilta Baby Gloryn, Music-Timen, Baby Soft Tepsin ja Baby Bonnet School of Dance -rakennuksen tavaroineen. Noista poneista melkein kaikki ovat yhä kokoelmassani.

Mitä muuta keräilet?
BJD, eli hartsinukkeja. Tai en nyt tiedä voiko nukkeharrastusta kutsua varsinaisesti keräilyksi, mutta kuitenkin. Lisäksi keräilen Iittalan Mariskooleja, Muumimukeja ja Kivi -tuikkukuppeja.Keräilin vuosina 2011-2013 Monster High -nukkeja, mutta päädyin myymään niistä suurimman osan pois. Säilytin kuitenkin kokoelman harvinaisimmat ja omat suosikkini. MH-nukkekokoelmani löydät täältä.Miksi bloggaat poneista ja miksi luet muita poniblogeja? 
Blogin avulla saan helposti pidettyä kirjaa siitä mitä poneja omistan ja milloin mitäkin olen hankkinut. Lisäksi blogin kirjoittaminen ja ponien kuvaaminen on mukavaa puhaa. Luen muiden blogeja, koska on kiva kuulla muiden löydöistä ja ponikuulumisista. Samasta syystä seuraan myös muiden harrastajien nukkeblogeja.

Hartsipuolella taas päivittelen blogiin kuvien lisäksi mitä olen milloinkin ommellut nukelle. Lisäksi blogin kautta tulee seurattua omaa kehitystään ompelijana, nuken meikkaajana ja valokuvaajana. 

Onko ystävissäsi muita poniharrastajia vai oletko ainoa?
Tunnen itseni lisäksi muutamia ponikeräilijöitä ja jonkin verran nukkeharrastajia.

Mitä ystäväsi ja/tai perheesi ajattelevat harrastuksestasi? 
Sisko tuntuu olevan innoissaan, kaverit taas innostuvat usein ihailemaan kokoelmaa ja muistelemaan lapsuutta. Miespuoliset kaverit ei kiinnitä asiaan mitään huomiota, paitsi poikaystäväni, jonka mielestä harrastukseni on herttainen ja joka arvostaa siihen kuuluvaa käsityöpuolta.

Mitä sukupolvia keräilet? 
G1 ja G3 -poneja ostan, jos sattuu kirppiksellä tai netissä tulemaan vastaan. G4 -poneista ostan sellaisia, jotka sattuvat ihastuttamaan. Mitä poneja on wantlistisi kärkipäässä? 
Kaikkien keskeneräisten sarjojen puuttuvat tapaukset. Sea Breeze ja puuttuvat newborn kaksoset ja wingerit. Oi, ja tietenkin kaikki puuttuvat poikaponit! 

Mikä on suosikkiponisi ja/tai ponisarjasi? 
Twice as Fancy -ponit on suosikkisarjani. Mutta omasta kokoelmastani suosikkiponini on toiseen sarjaan kuuluva Princess Serena.

Mikä poni ja/tai ponisarja on inhokkisi?
Krapulavarsat, eli Beddy-Bye Eyes. Googleta kuva, niin ymmärrät! Ponisarjan silmät eivät ole kaikkien mieleen, vaikka toisista ne ovatkin suloisia.

Minkä ponin ostit ensimmäisenä aloitettuasi keräilyn? 
Nyt täytyy kyllä sanoa, että en millään muista! Joku newborn varsa se varmaan oli.

Mikä poni on harvinaisin poniaarteesi?
Wingerit alkuperäisillä siivillä tai "karkkivarsa", eli Baby Candy
.


Kuinka monta ponia sinulla on nyt? 
Pitää laskea! Päivittelen tähän, jahka saan urakan hoidettua.

Keräiletkö ponien lisäksi niiden tarvikkeita, rakennuksia ja/tai ponioheistavaraa? 
En, mutta lapsuudesta säilyneet tavarat ja rakennukset ovat aarteita! Lisäksi olen ostanut ponipinnit ja laukun (kammoille yms. pikkusälälle) H&M:ltä.

Mikä poni on paras saaliisi kirpparilta? 
Baby Candy, josta maksoin alle 5 euroa. Löysin samalla kerralla laatikollisen poneja ja ostin niistä suurimman osan. 

Miltä on näyttänyt tähän mennessä karmein kunnostettavasi? 
Varmaan joku tuolta kunnostuslaatikon pohjalta. Ehkä Birthday Pony, jossa on punaista tussia ja karvat entiset. Mistä sille nyt taikoo uudet "lahjanauhat" jouhien sekaan?

Mikä on kunnostustöidesi onnistumisen salaisuus? 
Hyvät vinkit Kartsulta, eli Paratiisikartano -foorumilta.

 


Miksi kustomoit?
Koska se on hauskaa ja kiinnostavaa. Lisäksi tykkään maalata ja näperrellä.

Millainen poni on mielestäsi baitti? 
Sellainen, jota ei saa enää kunnostettua. Riippuu kyllä ponista. 

Mikä tekemistäsi kustomeista on suosikkisi?
Baby Sweet Lilly.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä minua kommentilla! :)