4. heinäkuuta 2013

Lisää aarteita: vanhoja Barbie-esitteitä

Löysin erään laatikoston pohjalta nipun vanohja Barbie-esitteitä vuosilta 1997-1999. Olen joskus itse raahannut nuo esitteet kaupasta ja säilönyt huolella laatikkooni. Muutamaa esitettä on jopa kaksi kappaletta.


Tässä vielä tarkemmat kuvat kansista. Järjestys on vanhimmasta uusimpaan. Noista on hauska seurata miten kannen taittotyyli vaihtelee vuodesta riippuen.
Otin muutamia kuvia lehtien sisäsuvuilta. Nämä eivät ole minkäänlaisessa aikajärjestyksessä.

Pissaava Shelly! Tälle naureskelin jo lapsena, etenkin tuolle barbille, joka kurkkii oven raosta. Mutta hei, onhan niitä pissaavia vauvanukkejakin, niin miksei myös barbeja? Olen tosin aina kuvitellut, että Shelly on hiukan vanhempi, kuin potalle opettelevat lapset yleensä ovat...


Ken ja hänen pikkuveljensä Tommy. Minusta tämä on todella herttainen pari. Miesbarbeja näkee/näki muutenkin ihan liian harvoin.


Rantabarbeja. Tässä setissä on vielä perinteinen Skipper mukana. Jännä, että kaikilla barbeilla on täysin samanlainen kampaus.


Toinen setti rantabarbeja. Näissä näyttäisi olevan jo teini-ikäinen Skipper -nukke. Edelliseen kuvaan verrattuna kampaukset ovat paljon modernimmat.


Yksi ensimmäisistä Stacie -nukeista, tai näin ainakin muistelisin.


Workin´ Out Barbie. Minulla oli tuo vaaleatukkainen. Sen mukana tuli kuvassa näkyvä kasetti, jossa oli kaksi kappaletta aivan kamalaa jumppamusiikkia.


Tästäkin setistä minulla oli Barbie. Muistaakseni kaikki osat ovat vieläkin tallella.


Kaikkien esitteiden viimeisillä sivuilla on aina keräilynukkeja, yleensä prinsessoja. Eli sellaisia barbeja, joita ei lapsena ikinä löytänyt tai saanut mistään, vaikka kuinka olisi halunnut (ainakaan minun kotikaupungistani).  Nämä ovat kyllä edelleenkin ihania! Olisin lapsena kovasti halunnut alla olevan Prinsessa Ruususen.
Nämä eivät taida olla mitään keräilynukkeja, koska muistan nähneeni niitä kaupassa. Ostin joskus tuon kultamekkoisen Sissin jostain lelukaupasta. Ja myöhemmin siskoni onnistui rikkomaan sen. Olin todella katkera.


Mitäs piditte Babie -aiheisesta postauksesta ja esitekuvista? Minusta on aina ihanaa selailla tuollaisia lapsuuden aarteita. Pitäisi joskus kaivaa vanhat nuket esille ja kuvata ne tätä blogia varten.


English:

I found some old Barbie magazines from 1997-1999.

6 kommenttia:

 1. ei kauhea, minulla on tuon blondin jumppa barbin kengät, (ja kaikkea muuta barbisälää:D) jotka sain serkultani, kun ei hän enää itse niitä tarvitse :D ei hitto, ihmettelin kauan, että onko ne kengät tarkotettu johonkin ikkunassa kävelyyn kun siinä on noi imukupit xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sait siis jumppabarbin parhaan osan: imukuppikengät! Aerobick voisi olla kyllä vähän jännittävämpää, jos sitä harrastaisi ikkunassa seisten... ;)

   On noista kengistä kuitenkin sen verran iloa, että niillä sai nuken (muistaakseni) pysymään hyvin pystyssä vaikka kuvausta tai esillepanoa varten. :)

   Poista
 2. No sultahan löytyy kaikkea kivaa laatikoiden kätköistä! :) Ihanaa että on säilynyt ja vielä noin hyvässä kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan kiva yllätys löytää nuo! Odotan jännityksellä mitä muuta vielä löytyy, kun alan käymään loppuja kaappeja läpi. ;)

   Poista
 3. Tuli flash back kun katselin noita lehtisiä. Muistan selalleeni niitä ja toivoneeni muutamia, joskaan yhtään noiden lehtisten barbia minulla ei taida olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin selailin noita aina lapsena ja haaveilin vaikka mistä! :D

   Poista

Piristä minua kommentilla! :)