8. elokuuta 2014

Ensimmäinen Face Up -yritys

Päätin edellisenä yönä kokeilla face up:n tekoa Edvinille. Kyseessä on siis Iplehousen JID Boris -nukke. Olen joskus customoinut pari Monster High -nukkea, mutta sen kummempaa kokemusta hommasta ei ole. Jännitti vähän tarttua siveltimeen ja pelkäsin, että onnistun vielä pilaamaan nukkeni. Onneksi netistä (foorumilta) löytyi paljon hyviä ohjeita ja vinkkejä!


Tästä lähdin liikkeelle. Kaikki tarvittavat välineet löytyivät onneksi suoraan taidelaatikosta.


Välivaiheita en muistanut kuvata. Tässä namaan on ilmestynyt blushaukset ja akryylimaalia.


Ja viimeiseksi glossaus, eli kiiltolakkaa tehosteeksi. Lisäsin myös hiukan helmiäispölyä luomille.Ja tällainen päästä tuli silmien ja ripsien kanssa. Ripsien kiinnittäminen oli mielenkiintoista puuhaa, kun ne halusivat tarttua mielummin pinsetteihin, kuin nuken luomiin! Mutta onnistuihan se lopulta.


Ja nukke päivänvalossa peruukkinsa kera.

Huulista tuli mielestäni hiukan liian tummat ja niissä näkyy maalausjälki liian selvästi. Näyttävät hiukan rohtuneilta. Yritin vielä lopuksi pehmentää sitä lisää liitupölyllä, mutta se tarttui aika huonosti. Ylipäätään blushaukset eivät oikein ottaneet tarttuakseen.


Tarkoituksena oli tehdä sellainen meikki, että violetit silmät sopisivat päähän. Niimpä tuossa on aika kylmiä sävyjä.

Kokonaisuutena lopputulos on hiukan kehnompi, kuin toivoin, mutta paljon parempi kuin mitä pelkäsin siitä tulevan! Toistaiseksi poika saa siis pitää kasvonsa, mutta tulen kyllä uusimaan tuon meikin.

4 kommenttia:

 1. Mun mielestä tuo on niin hieno! Kulmakarvatkin on niin aidon näköiset, ei mitkään törkeät mustat viivat vaan :D Odotan kyllä myös uusien kasvojen näkemistä sitten aikanaan, tulee varmaan olemaan aikamoinen 'piece of art' (en saanut millään päähäni suomenkielistä vastinetta...)

  VastaaPoista
 2. Holy shieeeeeeet~!!! Ensimmäiseksi face-upiksi toihan on ihan mielettömän hyvän näkönen! Alko tulla heti suorituspaineita.... XDD Saanko udella vähän noista työkaluista, et maalasitko ihan ohuella pensselillä ja akrylimaaleilla vai käytätkö kyniä? Oon koittanu miettiä mikä taktiikka olis paras sitten kun saan tyhjän pään niin silmien rajaamiseen ja pelkään et maalaamalla siitä ei tuu mitään ku käsi tärisee.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Käytin kasvoissa kuivapastellipölyä ja akryylimaaleja. Mulla on myös akvarellikynät, mutta niiden jälki oli mulla aika terävää ja huteraa, joten tein miltei kaiken maalaamalla. Liitupöly nimittäin tarttui aika huonosti. Maalaamiseen käytin super ohutta sivellintä. Käsi vähän tärisi, mutta pumpulipuikolla sai äkkiä korjattua. :D

   Poista

Piristä minua kommentilla! :)