20. huhtikuuta 2015

Operaatio korsetti

Kaikki alkoi siitä, kun päätin että tyttönukeille on saatava korsettit! Selasin Etsyssä ja nettikaupoissa valikoimia ja totesin niiden olevan melko hintavia kapistuksia. Niimpä päätin tehdä korsetin itse.

Korsettia varten joitakin tarvikkeita oli valmiina ompelulaatikossa ja joitakin taas piti ostaa. Kuvan kamppeiden lisäksi hankin vielä useamman rullan silkkinauhaa, kangasta, lisää sirkkoja ja kiinnityslaitteen sirkoille. Etenkin jälkimmäistä oli todella hankala löytää! Askartelu-, ompelu ja taideliikkeissä lähinnä ihmeteltiin ja pudisteltiin päätä. Lopulta löysin minikokoisten sirkkojen kiinnityslaitteen Englannista, Ebayn kautta. Odottelen yhä pakettia saapuvaksi.


Liikkeitä kiertäessä mukaan sattui myös kivoja korutarvikkeita nukeille! Avain on Edvinille ja tuo sydän taas toi heti mieleen Adairan.


Projektin varsinainen toteutus alkoi kaavoista. Tein muutamat erilaiset korsettikaavat minifeelle ja withdollille. Ja hylkäsin yhden mallin jo kättelyssä.


Yhden korsetin alku. Tämä oli ensimmäinen ompelemani korsetti, eli prototyyppi. Korsetissa on valkea vuoritus. Sekä sisä että ulkopuoli koostuu kahdeksasta kappaleesta.


Ompelua. Kappaleiden kohdistaminen oli tuskaa.


Ja tadaa! Tässä komeilee jo melkein valmis korsetti. En edes viitsi arvailla montako tuntia myöhemmin. Etuosan nyöritys on kuvassa vielä kesken ja sirkat sekä takanyöritys puuttuvat.


Innostuin vääntämään monta minifee -kokoisia korsettia. Suunnitelmissa on laittaa ylimääräiset jossain vaiheessa myyntiin. Toistaiseksi projekti on kuitenkin kesken ja päivitystä on tulossa lähiaikoina. Tällä hetkellä odottelen sen sirkkalaitteen saapumista.

Asiasta kukkaruukkuun. Sain viimeinkin tehtyä itselleni "vesileiman" kuviin. Aluksi suunnitelmissa oli liittää siihen blogin nimi, mutta muita blogeja ja kuvia ajatellen pelkkä nimimerkki tuntui käytännöllisemmältä. ^^

2 kommenttia:

 1. Todella ihanan näköinen, tuo melkein valmis korsetti, niin ihana värinen ! \( ◑ u ◑ )/ ❤
  Näyttää kyllä todella onnistuneelta työltä.
  ^‿^

  Itsekkin on aina järkevää tehdä jotain vaatetta, jos nettikaupoissa on liian kalliilla.
  Mutta silti, todella ihana tämä postaus jossa kerroit korsetti - operaatiostasi : 3
  Kyllä nyt nukke tytsyt kehtaa olla, tuolla tekemälläsi korsetilla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että pidit postauksesta. Jotkut nukenvaatteet ovat kyllä tosi kalliita, vaikkakin ihania. Saa vielä nähdä millainen tuo korsetti on ihan valmiina nukella. Sain jo sirkkalaitteen, joten pääsen pian viimeistelemään ja jatkamaan työtä. ^^

   Poista

Piristä minua kommentilla! :)