28. tammikuuta 2015

Sifrelle mekko ja ompelun riemuja

Minifee Chloe sai viimeinkin itselleen nimen. Nukesta tuli Sifre. Löysin nimen listasta, johon oli koottu järjetön määrä suomessa keskiajan tuntumissa käytettyjä nimiä. Myös Adaira ja Edwin ovat saaneet nimensä kyseisen listan pohjalta. Tosin Adairaan vaikutti enemmän vuosia sitten lukemani Anu Holopaisen Syysmaa -kirjasarjan sankaritar, mutta nimen löytyminen vanhojen nimien listasta syvensi päätöstä.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin vahoja nimiä löytyy täältä. Tuosta on ollut paljon inspiraatiota muun muassa tarinoiden hahmojen nimeämisissä.

Ja tosiaan, postauksen tarkoituksena oli esitellä Sifren uutta mekkoa! Tyttö sai viimein oman asun, eikä sen enää tarvitse olla Adairan vaatekaapin armoilla. Aloitin prosessin tekemällä Sifrelle parit istuvat kaavat ja kuosittelemalla niitä. Tässä ensimmäinen mekkonen.

En ole ommellut aikoihin ja alettuani hommiin, muistin myös miksi. Alla olevat kuvat tiivistävät tunteeni.

Ompelukoneeni on täysin arvaamaton. Sen suopeuteen vaikuttavat kuun ja tähtien asento, lepertely ja uhkailu. Etenkin vasaran mainitseminen auttoi huomattavasti, sillä heti sen jälkeen kapistus alkoi tehdä kaunista tikkiä!

Kone takkuilee ilman mitään järkevää syytä. Tarkistin langat, kankaat, neulat ja kaikki mahdolliset oikein ohjekirjan kanssa. Samoilla kankailla, neulalla ja langoituksilla ensin toimii, sitten ei ja sitten taas toimii. Mitä vaikeampi paikka, sitä epävarmempaa toiminta on. Suoralla hameenhelmalla ei yleensä ole mitään ongelmia. Ensimmäisenä ompelupäivänä tuloksena oli takkua takun perään ja toisena taas huritteli melkein koko päivän mukavasti. Ihme kapistus.

Täytyy vielä mainita, että koneeni on vain reilu vuoden vanha. Mutta se on halpa perusmalli, eikä mitään hulppea ammattilaisvehje. Ehkä kalliimpi kone, olisi ollut luotettavampi valinta, mutta tämä osui aikanaan opiskelijan budjettiin.
Tämä oli samalla pieni "Sneak Peak" siihen mitä on tulossa. Noista ompelutakuista valmistui ihme ja kyllä pari mekkoa. Niistä lisää seuraavissa postauksissa!


Onko muilla vastaavia kokemuksia ompeluksien kanssa? Eli ompelukoneita, joiden mieli ailahtelee päivän mukaan? :)2 kommenttia:

  1. Juu kyllä, omistan koneen joka ei ole ihan helpoin tapaus :D Ei hirveesti innosta ompelemaan sellainen kone joka ei ompele kovin siistiä jälkeä. Tosin vanha on, eikä kertaakaan ole huollossa käytetty. Tekis mieli ostaa sellanen kallis ja laadukas kone mutku... Ihana mekko muuten ja muutki vaatteet mitä oot tehny :)

    VastaaPoista
  2. I feel yah! Meidän ompelukoneet on varmasti jotain sukua. Oma tahtoo mennä niin oman pään mukaan ja silloin kun huvittaa. Ensiksi saattaa ommella hyvin ja kohta on sillain "Ymmymmymmmym, enpäs ompelekkaan koska nyt en just haluakkaan". Itelläkin suht "halppiskone" jota on käytetty huollossa ja itse olen myös useasti ohjeitten kanssa yrittänyt selvittää vikaa, mutta tuntuu tosiaan, että se on kiinni tähtien ja kuun asennosta pikemminkin kuin mistään oikeasta viasta =_=' Oh boy.

    Tuo sinun tyttösi on ihana. Jotenkin noista kuvista tuli minulle fiilis, että raksutat nukkeasi tosi kovasti. Sellainen kiva lämmin.

    VastaaPoista

Piristä minua kommentilla! :)