13. tammikuuta 2016

Liebster Award

Sain Liebster Award -tunnuksen Xayalta blogista A Little Book if Bluefairies sekä Iirikseltä blogista Nuket ovat minun maailmani. Kiitos Xaya ja Iiris! Tunnustuksia on ihana saada ja kysymyksiin aina hauska vastailla (kuten myös lukea muiden vastauksia).Tunnuksen ideana on saattaa tietoisuuteen blogeja joissa on alle 200 lukijaa


Säännöt:


 1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
 2. Laita palkinto (kuva) blogiisi      
 3. Vastaa palkinnon antajan esittämiin 11 kysymykseen
 4. Nimeä 5-11 blogia joilla on alle 200 lukijaa
 5. Laadi 11 kysymystä,joihin palkitsemasi bloggaajat vastaavat.
 6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
 7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.


Vastaukset Xayan kysymyksiin

Olen suomentanut kysymykset alkuperäisten perään, eivät välttämättä ole ihan sanasta sanaan, vaan poimin keskeisen idean.

1. What sort of book would you make from your dolls? / Minkälaisen kirjan tekisit nukeistasi?

Ehdottomasti romanttisen hömppäromaanin, jossa olisi kivasti sekaisin hieman jännitystä, draamaa ja fantasiaa. Koska Edvin on ainoa poikanukke, niin hän aiheuttaisi tietenkin tappelua ja sydänsuruja tyttöjen keskuudessa. Puhumattakaan neitojen keskenäisistä suhteista! Aikakausi olisi varmaan historiallinen, tai jonkin keskiaikaan jumahtanut fantasiamaailma, koska niistä on mukava kirjoittaa.
2. What size of doll would you prefer if you could only have one size? / Jos sinulla olisi vain yhden kokoisia nukkeja, niin mitä kokoluokkaa ne olisivat?

Koska kaikki nukkeni ovat msd -kokoa, niin tämä on helppo kysymys! Eli msd.


3. Have you ever been in doll event? (Dolls Party, LDoll, etc) / Oletko koskaan ollut nukketapahtumassa?

En ole, vain miiteissä. Haluaisin kyllä kovasti osallistua johonkin suureen tapahtumaan!


4. Do you have nicknames for your dolls? / Onko nukeillasi lempinimiä?

Suurin osa nukkejeni nimistä on niin lyhyitä, että niille ei ole tullut keksittyä lempinimiä. Muutamia kuitenkin on. Ilusiaa kutsun toisinaan Unoaksi (ei kovin omaperäistä, mutta se olikin grail -nukke pitkään), Aeliaa haltiatypyksi ja Edviniä poitsuksi. Tyttöjä tulee myös kutsuttua yleisesti typyköiksi.5. Is there anything that you'd like to learn to make yourself for your dolls that you currently don't? (Clothes, shoes, face up, furniture etc). / Onko mitään sellaista, mitä et osaa tehdä itse, mutta haluaisit oppia tekemään nukeillesi? (vaatteita, kenkiä, meikkiä, huonekaluja, yms.)

Kyllä! Haluaisin opetella tekemään kenkiä, aseita ja huonekaluja. Suunnitelmissa on opetella tekemään edellä mainittuja itse (olet metsästänyt netistä tutojakin), mutta toistaiseksi ei ole ollut aikaa ja energiaa opetella. Lisäksi haluaisin opetella tekemään neuleita nukeille (normaalisti kudon vain villasukkia, pipoja ja lapasia ihmisille).


6. If you would bump into dolls NOW and find them interesting, which doll would you buy? And is it different than the one you did? / Jos tutustuisit nukkemaailmaan nyt ja ostaisit ensimmäisen nuken, niin mikä se olisi? Olisiko se eri nukke, kuin se, jonka aikanaan ostit?

Kyllä. Ostaisin ensimmäiseksi Minifee Chloen, jota hinguin siitä asti, kuin nukkeihin törmäsin, mutta pidin liian kalliina ja hankalana ostaa pitkän valmistusajan ja suoraan firmalta tilattavuuden takia. Chloe oli kolmas nukkeni.


7. Have you been belittled by anyone becouse you have dolls? / Onko kukaan vähätellyt sinua sen takia, että omistat nukkeja?

Kyllä, tavallaan. Entinen poikaystäväni ei oikein ymmärtänyt kallista nukkeharrastusta, vaikka olikin kiinnostunut sen taiteellisesta puolesta. Hän ei itse hankkinut mitään ylimääräistä tavaraa, jolle ei oikeasti ollut hyödyllistä käyttöä. Myös pari tuttavaani ovat olleet samoilla linjoilla.

Vastapainona taas nykyinen poikaystäväni ja lähipiirini (suurimmaksi osaksi) ymmärtää hyvin harrastukseni. En yleensä ota harrastusta puheeksi ihmisten kanssa, ellei siitä erikseen puhuta. Joten en tiedä kuinka ne tuttavani reagoisivat, joille en ole maininnut harrastuksesta.8. Where do you photograph your dolls? Do you have favourite spot in/out? / Missä kuvaat nukkejasi? Mikä on lempi paikkasi sisällä/ulkona?

Kuvaan usein sisällä. Haluaisin vastata, että aulassa, koska miellän kämppäni eri alueisiin sen mukaan, missä mikäkin huonekalu sijaitsee. Asun siis neliön mallisessa yksiössä, jossa ei tosiaan ole mitään auloja tai makkareita! :D Kuvauspaikkani on kämpän avarimmassa tilassa, vaalean lipaston edessä, johon saa hyvin viritettyä proppeja, valoja, taustan tai lightboksin.

Toinen suosikkipaikkani on parveke, koska ulkona on aina paras ja helpoin valaistus. Kuvaan usein parvekkeen lattialla, koska siinä on puulaattoja, jotka ovat kivan sävyisiä kuvissa. 

Ihan ulkona suosikki kuvauspaikkani on metsä tai vanhempieni pihan rantakalliot. Koska porukat asuvat etelässä ja minä pohjoisessa, niin nukkeja tulee raahattua harvoin mukana etelään. Siksi edellä mainittuja rantakuvia ei ole paljoa nähty!
9. Do you keep your dolls out of sight or somewhere where you can see them continuously? / Säilytätkö nukkeja piilossa katseilta vai koko ajan näkyvillä?


Sekä että. Koska kämppäni on tällä hetkellä pieni, niin säilytystilaa on rajallisesti. Samoin paikkoja, jonne aurinko ei pääse porottamaan jatkuvasti. Edellä mainitun johdosta osa nukeistani on aina piilossa laatikoissa sängyn alla ja osa taas esillä kirjahyllyssä. Pidän hyllyssä kerrallaan 2-4 nukkea ja vaihtelen niitä omien ailahteluideni mukaan.


10. Is there one doll that got away? Why? / Onko sinulla nukkea, jonka olisit halunnut, mutta se jäi hankkimatta? Miksi?

On! Souldollin Devonia, vieläkin surettaa. Rakastuin nukkeen ensi silmäyksellä ja vannoin hankkivani sen. Tilausaikana sain uuden kämpän ja siihen osui muutto. Koska muuton takia Paypal -tilin osoite oli eri, kuin toimitusosoite (en voinut vaihtaa sitä ennen muuttoa, joka osui tilausajan jälkeen), niin en uskaltanut tehdä tilausta, ettei nukkea toimitettaisi väärään osoitteeseen tai tulisi ongelmia siitä, että osoitteet ovat eri. Näin jälkikäteen syy tuntuu tyhmältä, koska olisinhan voinut tilata sen vaikka porukoille tai tiedottaa asiasta firmalle, mutta olin tulloin tuoreempi ja epävarmempi harrastaja nukketilausten suhteen.


11. Are you happy how your dolls look or do you want to change their looks all the time? / Oletko tyytyväinen nukkejesi ulkonäköön vai muutatko niitä jatkuvasti?

Muutan nukkejeni ulkonäköä jatkuvasti. Yksi harrastuksen kiehtovimmista asioista on juuri nukkejen muunneltavuus. Jokaiselle nukellani on monta erilaista asua, kenkäparia ja peruukkia.

Vastaukset Iiriksen kysymyksiin1. Oletko käynyt ulkomailla?

Kyllä. Rakastan matkustelua ja pyrin käymään ulkomailla 1-3 kertaa vuodessa. Matkat riippuvat rahatilanteesta ja vapaista. Koska teen opiskelun päälle koko ajan töitä, niin minulla on harvoin lomia tai vapaita viikonloppuja. 

Viimeksi kävin Norjassa kuluneena kesänä. Ajoimme poikakaverin ja ystävän kanssa Ruotsin läpi Norjaan, Lofooteille ja sieltä Tromssan kautta takaisin. Seuraavaksi suunnitelmissa on käydä keväällä/kesällä uusi keikka Norjassa, tosin tällä kertaa Altassa. Haaveilen myös Pariisin ja Lontoon matkoista, sillä olen käynyt aika monessa paikassa, mutta jostain syystä nuo kaksi perus nähtävyyttä on jäänyt kokematta!

Alla oleva kuva on Nizzasta, kesältä 2014.2. Oletko käynyt elokuvissa/teatterissa?

Kyllä, viimeksi kävin pari viikkoa sitten katsomassa Star Warsin. Oli muuten hyvä! <3

Teatterissa taas olen käynyt viimeksi reilu vuosi sitten. En enää muista näytelmän nimeä, mutta muistan pitäneeni siitä.


3. Surkein nukke/lelu ikinä?

Aiheesta tuli heti mieleen tämä ihastuttava kokoelma maailman kauh... kauneimmista leluista! Noista voiton vie melkeimpä mikä vain, mutta ehkä kuitenkin tuo vauvaa odottava vauvanukke. Mitä tuon kehittelijä on oikein ajatellut?


Kuva: http://boredomtherapy.com/


4. Lempi laulaja?

Tämä on vaikea! Kuuntelen monenlaista musiikkia, enemmän raskaampaa. Mutta ehkä mieleenpainuvimmat ja miellyttävimmät lauluäänet ovat mielestäni Johanna Kurkelalla, Adelella (pidän myös hänen persoonallisuudestaan) ja Kornin laulajalla Jonathan Davisilla.


5. Mitkä olisivat unelma hiuksesi?

Hieman nykyistä paksummat ja aavistuksen laineilla luonnostaan. Minulla on siis pitkät hiukset ja olen tyytyväinen niiden pituuteen. Lisäksi olen aina halunnut kokeilla pastellisävyjä, joko vaaleanpunaista, turkoosia tai ehkä jopa liukuväriä. Mutta en halua aloittaa uutta värjäyskierrettä, kun siitä on hankalaa päästä eroon pitkissä hiuksissa. Pitäisi varmaan hankkia hiuskalkkivärejä testiin!


Kuva: http://www.byrdie.co.uk/Kuva: http://www.beautystarlet.com/


6. Oletko aamuvirkku vai myöhään valvoja?

Ehdottomasti myöhään valvoja. En vain osaa käydä ajoissa nukkumaan ja vihaan aikaisia herätyksiä! Nytkin kello on kolme aamuyöstä... Voisin nukkua kuinka pitkään vain, siksi on pakko säätää herätys jopa vapaapäiville. Katson siis mieluusti unet loppuun.


7. Paras vuodenaika?

Loppu kevät, kun alkaa vihertää ja maailma täyttyy valkoisista kukista sekä alku syksy, kun tulee ruska ja iltaisin alkaa näkyä tähtiä.


8.Keräiletkö jotain?

Kyllä, keräilen bjd -nukkeja, My Little Poneja ja Monster High -nukkeja (näitä en tosin enää aktiivisesti). Muita blogin ulkopuolisia keräilykohteita ovat Iittalan Mariskoolit, Iittalan Kivi -tuikut sekä muumi -mukit (tosin ostan mukeista vain ne, joista pidän). 9. Tykkäätkö suklaasta?

Onko maapallo pyöreä? Kyllä! <3


10. Kumpi tee vai kahvi?

Tee. Juon kahvia vain harvoin.


11. Suosikki Disney-hahmosi

Näitä on monta! Pidän erityisesti Disneyn perinteisistä prinsessasaduista ja kauniista piirtojäljestä. Ehkäpä rohkea ja kekseliäs Mulan, Frozenin ihana, itseään etsivä Elsa tai Kaunottaren ja Hirviön Belle, joka uskalsi olla erilainen ja toivoa jotakin muuta, kuin mitä oli käden ulottuvilla.Kuva: http://free-gazo.com


Omat kysymykseni eteenpäin


Osa valitsemistani blogeista on nukke- ja osa taas poniaiheisia. Joten, jos kysymyksissä on vaihtoehtoja, niin valitse niistä blogiisi sopivin! :)


 1. Mikä on lempivärisi?
 2. Aurinko vai kuu?
 3. Miten päädyit kirjoittamaan blogia?
 4. Kuinka monta nukkea/ponia kokoelmaasi kuuluu?
 5. Jos saisit minkä tahansa nuken/ponin, niin mikä se olisi?
 6. Pidätkö jostakin nukestasi/ponistasi enemmän, kuin muista? Eli onko sinulla suosikkia ja jos on, niin mikä?
 7. Näetkö koskaan nukke/poni aiheisia unia? Jos kyllä, niin kerro esimerkki.
 8. Millaisista nukeista/poneista et pidä?
 9. Oletko tehnyt harrastukseen liittyviä hankintoja, joita olet jälkeenpäin katunut? Jos kyllä, niin mitä?
 10. Mikä on hassuin tai oudoin kommentti, jonka olet harrastuksestasi saanut?
 11. Mikä on paheesi? Ei tarvitse liittyä harrastukseen.

Ojennan Liebster Awardin seuraaville blogeille:4 kommenttia:

 1. Näitä oli kiva lukea. :) Romanttinen hömppä on varmaan sellaista johon jopa minä rajallisilla kielellisillä lahjoillani voisin ruveta. XD Kuulostaa hauskalta, kaikki kimulit tykkää Edvinistä ja siitä seuraa kaikkea jänskää. :)

  Ihana kuvauspaikka nuo kalliot! :)

  Oli kiinnostavaa lukea myös vastauksesi Iiriksen kysymyksiin. :D

  Tuo nro 3:n vauvaa odottava vauvanukke on kyllä hirvein ikinä. O_O

  Itse asiassa minullakin on pari (ponia) jostain 80 - 90 luvulta. Saatiin kumpikin siskon kanssa jonkinlaiset setit, minun setissäni oli keltainen poni jolla oli pisaroita pyllyssä ja vaunut joissa oli minttuisa pikkuinen poni. Siskollani oli sellaiset kaksosten rattaat ja ne ponit siihen. Ne on jossain vielä tallessa (varmaan minulla) koska en raskinut heittää niitä kirpparille. ^^ Ponit on kivoja vaikken niistä kauheasti tiedäkään ja katselen kuvia mieluusti kaikenlaisista leluista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo romanttinen hömppä on vielä aika lähellä todellisuutta, kun Evin asustelee kuuden typykän kanssa! :D

   Nuo kalliot on kyllä ihana paikka. Harmi vain, että sinne tulee raahattua nukkea suhteellisen harvoin, kun on niin pitkä junamatka.

   Kiva, että sinullakin on ollut poneja ja ne ovat vielä tallessa! Poneissa on jotakin ihanan nostalgista. Tunnistin ponit kuvauksesi perusteella: keltainen on Lemon Drop ja minttuisa kuulostaa Baby Cuddlesilta, sillä ainakin sen mukana on tullut vaunut. Minullakin oli lapsena Lemon Drop, jota kutsuin "Pisaraksi", se oli ja on yhä ensimmäinen ponini. :)

   Poista
 2. Kiitos tästä tunnuksesta :) En tiedä mitä Freak du chic nukkeja koitit metsästää alennusmyynneistä, mutta br-lelujen verkkokaupassa oli muuten vielä Frankieta, Jinafirea ja Honeyta jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääkin vielä kurkata sieltä! Koitin erityisesti metsästää Toraleita, mutta ne taisivat mennä ensimmäisenä. :D

   Poista

Piristä minua kommentilla! :)