25. lokakuuta 2015

Lightbox ja nukkekuvia

Lisää uusia hankintoja. Sain viimeinkin aikaiseksi tilata itselleni Lightboxin, eli ns. minikoikoisen valokuvastudion. Olin haaveillut tuosta jo ties kuinka kauan, mutta boksin hankkiminen vain venyi ja venyi. Lähinnä pihistelin hinnan takia, koska tuo nyt ei ole mitenkään elämälle välttämätön hankinta.

Lopulta keksin kurkata Ebayn puollelta ja löysin sopivan kokoisen kapistuksen parilla kymmenellä punnalla. Mikä on siis mielestäni hyvä hinta 60 senttisestä lightboxista. Valokuvaliikkeiden puolella samasta saa pulittaa itsensä kipeäksi. Tosin silloin laatu voi olla jotain ihan muuta, mutta nyt ei ollut tarvetta hankkia ammattilaiskalustoa, vaan jonkinlainen taustajuttu ja valonpehmennin nukkekuville. Harkitsin nimittäin jo vastaavan valmistamista itse, mutta pelkät tarvikkeet olisivat tulleet jo lähes saman hintaiksiksi.

Valitettavasti valaisin valikoimani ei vielä ihan tue studiokuvia, joten joudun toistaiseksi tyytymään työpöydän valoon ja taskulamppuihin.

Alkuun editoimaton kuva Illusiasta Lightboxin sisällä. Valot kaipaisivat vielä asettelua, mutta pidän yleisilmeestä.
Käsitelty kuva Edvinistä uudella Lichtin peruukilla.
Sama tilanne ja käsittelemätön kuva.
Ja tässä vielä kuva koko virityksestä. Boksi on niin iso, että 47cm nukke mahtuu hyvin poseeraamaan sisällä. Lamppu on epäkätevästi tasapainotettu patterin päälle playstationin ohjaimen ja dvd -boksin avulla. Sisällä on valkea taustakangas, mutta mukana tulivat myös musta, punainen ja sininen. Parasta boksissa on se, että sen saa taitettua todella pieneen tilaan, jolloin menee hätätilanteessa vaikka nukketarvikelaatikkoon. 

Mutta voittaa mennen tullen pimeän kämppäni perus sisäkuvat! Etenkin tulevan kaamoksen aikaan.
Ja lopuksi vähän kuvailottelua (ja valaistuksen testailua) Iridasta.


6 kommenttia:

 1. Oi, todella kiva hankinta♥ Kuvista tuli tosi kauniita, tykkäilen kovasti♥ Edvinin uusi peruukki on söpsä ;_;♥

  -Pussiahma-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Edvinkin ilahtui kovasti uudesta peruukistaan!

   Poista
 2. Ooh, samanlaista olen minäkin kaivannut jo tovin! Aikoinani myös eBaysta noita tsekkailin ja valikoimassa kyllä oli ihan kaikenlaista kokoa. Ihan must juttu kyllä täällä peräpohjolan pimeydessä. Heti huomaan, kuinka kuvista tulee paljon ammattimaisemman näköisiä ja kauniin värisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on kyllä huippu kätevä kapistus! Ja etenkin täällä peräpohjolassa! :D Samaa tuumailin kuvin väreistä, eli jotenkin tuo valkoinen kangas heijastaa valon ihanan luonnollisena ja kauniin sävyisenä. Kaipaa vain vielä vähän hiomista oikeanlaisilla (kirkkailla) lampuilla. Ebaysta noita tosiaan irtoaisi vähän kaiken kokoisena ja hintaisena. Onneksi löytyi myös tämä kukkaroystävällinen versio! ;)

   Poista
 3. Kylläpä vaikuttaa kätevältä tuo! Pitänee pistää harkintaan, kokoon taittumisominaisuus on kyllä kätevä ja todella tarpeellinen. :) Pitänee itsekin hieman tutkailla noita. Iridan kuvat viehättävät kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kätevä systeemi, kun menee kokoon silloin, kun sitä ei tarvi. Ja pelastus näin kaamosaikaan, kun ei kohta enää tarkene (ja ehdi valoisan aikaan) kuvailla vakkaripaikaksi muodostuneella parvekkeella!

   Kiitos! :)

   Poista

Piristä minua kommentilla! :)