22. maaliskuuta 2014

Customin synty: vaiheet ja välineet

Edellispostauksessa esittelin custom nuken. Nyt kerron miten nukke syntyi.

Customoimisvälineisiini kuului:

vesiliukoiset puuvärit, kuivapastelliliidut, akryylimaalit (valkoinen), eri kokoisia siveltimiä, kynsilakanpoistoaine (kuvassa näkyvä ei ole paras mahdollinen!) ja lakat. Lakkoina käytin Citadelin suihkutettavaa mattalakkaa, Folkartin mattalakkaa ja Citadelin gloss, kiiltolakkaa.

Citadelin suihkutettava mattalakka ei ainakaan toiminut pohjalakkauksena, sillä puukynät eivät tarttuneet lakan päälle. Jouduin siis pesemään nuken naaman ja samalla hyllytin suihkeen. Tästä lähdin liikkeelle. Roottasin nukelle hiuset jo aikoja sitten. Alunperin cam vampire poika on ollut kalju.Monsteri aavistelee pahaa nähdessään kynsilakanpoistoaineen. Ja onhan sillä syytäkin!Ihan aluksi putsasin nuken naaman.Kaikki välineet ovat lähettyvillä pöydällä ja kuivapastilleja on murustettu valmiiksi paperille.
Kuvasarja kasvojen tekemisestä vaihe vaiheelta. Tein kasvot kahteen kertaan, sillä ensimmäinen versio ei ollut hyvä.


  • Hahmottelin aluksi silmät puuvärillä. Sitten lisäsin siveltimellä kuivapastellia poskille ja luomille. Seuraavaksi tummensin silmiä ja lisäsin värejä. Sama toistui. Lopuksi lisäsin valkoista akryylimaalia valkuaiseen ja yksityiskohtiin.
  • Huulten sisäosan hahmottelin puuväreillä. Lisäsin väriksi siveltimellä kuivapastellia ja viimeistelin ohuella akryylimaalilla.
  • Kulmat hahmottelin puuväreillä. Seuraavaksi lisäsin siveltimellä kuivapastellia väriksi ja tein yksityiskohdat akryylimaaleilla.
  • Lopuksi lakat. Tosin tähän ensimmäiseen versioon en laittanut lakkoja.

Ei hyvä! Jälki on sottaista ja silmät harittavat. En jaksanut edes viimeistellä kulmia. Tämä lähti onneksi kivasti pesussa pois.
Toinen yritys. Samat vaiheet, kuin edelliselläkin kerralla. Ensimmäiset kuvat vain unohtui ottaa. Erona tässä on se, että lisäsin kuivapastellia vasta ihan lopuksi.

Viimeisen kuvan ottamisen jälkeen korjasin harittavat silmät.Välivaihe. Tästä kuvasta puuttuvat vielä huulet, kuivapastelli ja viimeistely akryylimaaleilla.Viimein lisäsin mattalakkaa koko kasvoille. Lakka vähän sekoitti maaleja, joten tarkensin joitakin kohtia uudelleen. Lopuksi laitoin kiiltävää lakkaa silmiin ja huuliin.

Ja lopputulos: valmis vampyyri poika.

2 kommenttia:

Piristä minua kommentilla! :)