31. lokakuuta 2016

Serafinan Halloween asu: mekko, kengät & hattu

Tein Serafinalle Halloweenin nukkemiitin kunniaksi uuden asun. Neiti sai mekon, kengät ja päähineen. Osallistuin siis nukkemiittiin, jossa nuket saivat pukeutua Halloween -teeman mukaisesti. Itse miittikuvat laitan myöhemmin.
Serafinan mekossa on pitsiä ja samettikangasta (no, okei ihan vain veluoria). Takana on kolme nepparia kiinnittimenä. Kuosittelin mekon vanhojen, nukeille tekemieni kaavojen pohjalta. Mekon helma on takaa aavistuksen pidempi, joten helmaan jää pieni laahus.

Mekko on moe line -kropalle aavistuksen pitkä, koska halusin että se sopii myös muille nukeilleni. Onneksi tässä tapauksessa pitkä helma sopii hahmolle. Moe line kropan pituus pään kanssa on 38cm ja muiden nukkejeni pituudet ovat 41-43cm, joten pari extra senttiä ovat tarpeen, jos joku muu nukeistani haluaa lainata mekkoa.Serafinan Halloween asuun kuuluu mustat, keinonahkaiset ballerinat. Käytin kengissä mallina netistä löytämiäni Naraen kenkien kaavoja ja tein niiden avulla moe linelle sopivat kaavat. 

Alla yksi prosessikuva kengistä. Purin kuvan ottamisen jälkeen nuken jalassa olevan kengän, sillä se kaipasi vielä vuoritusta ja hienosäätöä. Kengissä on ulkopuolella ja pohjissa keinonahkaa ja sisäpuolella puuvillaa.
Valmiit kengät. Ompelin tikkaukset käsin.


Serafinan asun viimeinen osa on päähine, eli noidanhattu. Serafina pukeutui siis noidaksi. Kuvassa on myös kissankorvapanta, jonka tein samalla Sifrelle. Tein päähineet vähän kiireessä, myöhään yöllä. Jotenkin sitä vain aina päätyy ahertamaan viimeisenä iltana/yönä!

Päähineissä käytin samaa kangasta, kuin mekossa sekä pahvia ja rautalankaa. Kangas liimautui hyvin pahviin, mutta ei oikein halunnut liimautua itseensä eli kankaaseen, joten jouduin myös ompelemaan päähineitä hiukan. Hatun reunaan olisi sopinut pitsi tai nauha, mutta olin yöllä liian väsynyt lisäämään koristeita. Onneksi niitä ehtii aina myöhemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä minua kommentilla! :)